Grafkunst

grafkunst - grafmonument

Grafkunst: Bijzondere ontwerpen voor grafmonumenten  en gedenktekens in nauwe samenspraak met nabestaanden

Grafkunst maakt een graf nog persoonlijker. Bekijk onderstaande voorbeelden van grafkunst, allen ontworpen in nauwe samenspraak met nabestaanden. Ieder monument vertelt een persoonlijk verhaal (vaak alleen bekend  bij de nabestaanden).  Een grafmonument of gedenkteken laten maken is niet niks. Het is vaak ook de verdrietigste en moeilijkste periode in je leven. En je kunt je leukere dingen bedenken dan een grafmonument te laten ontwerpen. Een moeder van een overleden teenager zei letterlijk: “ik zou veel liever een leuke broek voor hem uitzoeken…”

Als kunstenaar is het ontwerpen van grafkunst dankbaar en zinvol werk. Een persoonlijk grafmonument, gedenkteken of urn betekent in de praktijk heel veel voor mensen, veel meer dan je ooit met een kunstwerk zou kunnen bereiken.

In het ontwerp zijn de wensen, ideeën van de nabestaanden altijd het uitgangspunt. Achter ieder ontwerp zit een persoonlijk verhaal dat voor de nabestaanden betekenisvol is. Een kunstwerk kan spreekt waar woorden tekort schieten.

Grafkunst

In de grafkunst combineer ik symbolische vormen met herkenbare elementen. Vorm en soms kleur kan hierbij een belangrijke rol spelen. De materialen die ik gebruik zijn duurzaam en onderhoudsvrij. Het RVS, glas, steen en staal zijn blijvend mooi; evenals de lasergravures.

Grafkunst is een gedenkt iemand in algemene zin, maar tegelijkertijd geeft het als uniek grafmonument aanleiding tot persoonlijke beleving.

Ik werk doorgaans met schaalmodellen bij het ontwerpen van een beeld. Op deze manier kan ik snel en doelmatig zien of een idee goed genoeg is om verder uit te werken. Dit geldt zowel voor een klein kindergraf als voor een groot herdenkingsmonument!

Uniek

Elk monument is uniek en wordt daarom natuurlijk maar één keer gemaakt. Daarom besteden we veel tijd aan overleg tijdens het ontwerpproces van het monument of gedenkteken. Ook tijdens de uitvoering breng ik u bij iedere stap op de hoogte en ontvangt u foto’s van de verschillende stadia. Vanzelfsprekend bent u tijdens de uitvoering welkom. Het bepalen van bijv. de positie van bepaalde onderdelen doe ik het liefst samen. Dat zelfde geldt voor het uiteindelijke plaatsen van het monument.

Als het monument eenmaal geplaatst is ontvangt u een boekje met foto’s en teksten over het tot stand komen.

Grafkunst voor persoonlijke en unieke grafmonumenten en gedenktekens. Meer informatie of een vrijblijvende afspraak? Bel 06 49 351 338 of mail info@memorabel.nl

 

 

 

 

links