Kunstopdracht

kunstopdracht
kunstopdracht Avenhorn

Graag maak ik ruimtelijke kunstwerken in opdracht.

Een kunstopdracht zorgt er voor dat je binnen bepaalde grenzen (afmetinge, budget, locatie, materiaal etc.) een maximaal resultaat weet te behalen. Een uitdaging die prikkelt en iedere keer weer onvermoede mogelijkheden doet ontdekken.

Inmiddels heb ik een groot scala aan kunstopdrachten uitgevoerd: van klein tot groot; van openbaar tot particulie. Favoriet materiaal is toch wel RVS; een mooi en hufterproof materiaal dat weinig onderhoud vergt. Ik probeer ieder ontwerp aan te laten sluiten op de “gebruiker” en/of opdrachtgever met behoud van mijn eigen vormentaal. Die vormen zou je kunnen omschrijven als abstract gestileerd. 

Kunstopdracht voorbeelden

Voor de gemeente Avenhorn, een gebied waar al eeuwen bollen/tulpen verbouwd worden, ontwierp ik een grote tulp. Een tulp die tot bloei komt, symbolisch voor het nieuwe winkelcentrum waar de tulp voor staat. De gemeente Sliedrecht kreeg een lelie. De schoonheid van een waterlelie die zijn wortels in de modder heeft. Net zoals de gemeente Sliedrecht kon bloeien dankzij het succes van de baggerindustrie. Deze kunstopdracht resulteerde in een roestvrijstalen lelie van ruim2 meter. Dit kunstwerk is in nauwe samenspraak met omwonenden (seniorencomplex) gerealiseerd. Voor de kunstopdracht van Temecula (een stad in Californië) ontwierp ik twee gestileerde RVS tulpen die elkaar spiegelbeeld zijn.

De kunstwerken gemaakt voor een kunstopdracht zijn zoveel mogelijk vandalisme bestendig of hufterproof.  Als kunstopdracht voor Avenhorn plaatste hij een grote grote geabstraheerde tulp van rvs in een waterpartij nabij het winkelcentrum. Dit kunstopdracht oogstte veel waardering van publiek en omwonenden.

Meer informatie 0320 218676 of kijk op contact

De kunstopdracht van de twee tulpen voor de gemeente Temecula werd onthuld tijdens de 9/11 viering. Een emotioneel en roerende gebeurtenis waarbij de Tulpen plots ook stonden voor vrijheid en gelijkheid.  De tulpenbeelden staan aan de vijver van het stadspark en refelecteren prachtig in het water, waarbij de eerder genoemde symmetrie in en tussen de beelden versterkt wordt.